De Grote Markt in Goes

voedbal-feest-goesDe Grote Markt van Goes is het bruisende middelpunt van de stad. Hier vindt u de gezellige cafés, restaurants en het prachtige oude stadhuis van Goes. Regelmatig worden er concerten en  evenementen georganiseerd zoals de Dance Tour of oldtimer shows.

De weekmarkt in Goes is op dinsdag. Elke zaterdag is er ook een gezellige markt met verse groenten, fruit, vis, kaas, bloemen en vele andere kramen.

 

 

goes-grote-markt

Vroeger werd de Grote Markt tijdens de jaar- en weekmarkten onderverdeeld in kleinere markten. Ze werden genoemd naar de producten die er werden verhandeld. Zo kende men in de tweede helft van de 15e eeuw een koren- en zaadmarkt, een lakenmarkt, een mandemakersmarkt etc.

 

 

Oude stadhuis op de Grote Markt in Goes

Het oude stadhuis op de Grote Markt in Goes

Bij iedereen in Goes is het Oude Stadhuis op de Grote Markt een begrip voor trouwerijen. U kunt er genieten van heerlijke koffie met gebak en de uitstekende, maandelijks wisselende lunchkaart. Bij mooi weer vind u de zonnige sfeer op het aangrenzende rustieke tuinterras.

De bovenverdiepingen van het monumentale Stadhuis zijn op afspraak te bezichtigen. Informatie hierover kunt u krijgen bij het VVV-ANWB kantoor in Goes.

 

 

Het Postkantoor - Goes

Het Postkantoor – Goes

Het gezellige lunchcafé en nieuw is het Postkantoor gevestigd in het voormalige Postkantoor van Goes – het Rijksmonument uit 1890 op de hoek van de Grote Markt.  De ruime opzet, met de hoge plafonds, industriële afwerking, de enorme bar, leestafel en fauteuils maken  Met een heerlijk terras aan de Grote Markt, maar ook een prachtige terrastuin aan de achterzijde!

Sneeuw in de haven van Goes

Sneeuw in de haven van Goes

Op de Grote Markt in Goes wordt aankomende winter een grote overdekte (kunststof)schaatsbaan opgezet waar iedereen gratis gebruik van kan maken. De attractie is onderdeel van het evenement Goes Winterstad, waar op dit moment achter de schermen nog hard aan wordt gewerkt.